Bal Eritme Dinlendirme Kazanı Nedir?

14-09-2020 15:22
Bal Eritme Dinlendirme Kazanı Nedir?
Bal Eritme Dinlendirme Kazanı Nedir?
Bal eritme dinlendirme kazanı olarak isimlendirdiğimiz kazanlarımız içine doldurduğunuz ballarınızı ısıtmanızı sağlar ve donma/kristaleşme süresini uzatır. Isıtılan balların içerisindeki yabancı maddeler yukarı çıkacağı için vanadan doldurulan ballar daha berrak ve standart olur. 
Peki balı ısıtmak balı bozar mı?
Bizim kazanlarımız da bal ısıtıcı ile temas etmemektedir. İki duvarın arasına doldurulan su ısıtıcı ile ısıtılır. Termostat sayesinde ısıtıcının kaç derece durmasını siz karar veriyorsunuz (biz 45 dereceye ayarlamanızı tavsiye ediyoruz). Bu ısıtma yöntemine Bain Marie (BenMari) denilmektedir. 
Uzun süre yüksek sıcaklıklığa maruz kalan bal bozulur ancak bizim kazanımız da sıcaklık ayarlandığı için balınıza zarar vermez.
Bal Erime Dinlendirme Kazanları Nasıl Kullanılır?
Kazanınızın ilk kullanımda iki duvarın arasına su konulması gerekmektedir. Termostatın üzerinden maksimum ısınma sıcaklığını ayarlayınız. Kazanı çalıştırdığınızda suyun sıcaklığını termometre üzerinden görebilirsiniz. Kazanın çalıştığı odanın sıcaklığına bağlı olarak termostat 40-50 derece aralığında ayarlanır. Kazanın doğru sıcaklıkta çalıştığından emin olduktan sonra içine bal dökülür ve 8 saat ısıtmaya bırakılır. Uzun süre ısıtmanın sebebi balın ısı iletimi çok yavaş olduğu için tüm balın ısınmasının biraz zaman almasıdır. Bu sürenin sonunda vanadan bir miktar bal alınıp üsten tekrar dökülür bu işlem balın karıştığına ikna olunana kadar devam ettirilir. Daha sonra kazanın ısıtıcısı kapatılır ve bal soğumaya bırakılır. Bu aşamada balın içinde süzgeçten geçen tüm partiküller yukarı çıkar. Bal soğuduktan sonra vanadan doldurabilirsiniz. Özellikle hızlı donan balları kazanın içinde bırakın donduğunda tekrar ısıtarak eski haline getirebilirsiniz. 




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.